'Transferontknoping Van Dijk: recordbedrag en weeksalaris van ruim 200.000 euro'

'Transferontknoping Van Dijk: recordbedrag en weeksalaris van ruim 200.000 euro'

06-06-2017 09:54
18

Virgil van Dijk kan bij Liverpool een weeksalaris van 200.000 euro gaan opstrijken. De Premier League-grootmacht zal zo'n 65 miljoen euro - een recordbedrag voor een verdediger - op tafel moeten leggen voor de international van Oranje. Dat meldt boulevardkrant The Daily Mail dinsdag. 

Engelse media meldden maandag al dat Southampton-ster Van Dijk zijn zinnen heeft gezet op een transfer naar Anfield. Onder meer Manchester City en Chelsea willen de Nederlander dolgraag inlijven, maar een samenwerking met Jürgen Klopp geeft blijkbaar de doorslag voor Van Dijk. 

Verwacht wordt dat Southampton en Liverpool deze maand een akkoord bereiken over een transfersom. Deze zal rond de 65 miljoen euro liggen. Tien procent van dat bedrag verdwijnt in de portemonnee van Celtic, de vorige club van de stopper. Ook FC Groningen en Willem II krijgen waarschijnlijk een deel van de opbrengst. 

The Daily Mail voorspelt dat Van Dijk (25) een vijfjarig contract zal signeren bij Liverpool. The Reds gaan hun eigen transferrecord verpulveren. In 2011 werd er een klein veertig miljoen euro betaald voor Andy Carroll.