Schandaal rond Van Dijk: 'Southampton dient officiële klacht in tegen Liverpool'

Schandaal rond Van Dijk: 'Southampton dient officiële klacht in tegen Liverpool'

06-06-2017 12:35
30

Virgil van Dijk is dinsdag het lijdend voorwerp geworden in een Engelse transfersoap. Southampton, de huidige club van de Oranje-international, dient een officiële aanklacht in tegen Liverpool.

Dat melden verschillende media in Engeland, waaronder de goed geïnformeerde BBC. Southampton stelt dat Liverpool contact heeft gezocht met Van Dijk om te praten over een transfer, terwijl zijn werkgever niet officieel is geïnformeerd. Dat is de wereld op zijn kop, stellen The Saints.

De Premier League is inmiddels officieel op de hoogte gesteld en stelt op korte termijn een onderzoek in. Southampton is extra gepikeerd, omdat Liverpool de laatste jaren vaker achter de rug van de club om spelers naar Anfield lokte. Het gaat om onder meer Adam Lallana en Nathaniel Clyne.

In de tussentijd zou Van Dijk (25) zijn zinnen hebben gezet op een megatransfer naar Liverpool, dat naar verluidt 65 miljoen euro voor hem wil betalen. Het Southampton-contract van de geblesseerde verdediger loopt nog vijf jaar door. Liverpool weigert elk commentaar op de affaire.