City had andere plannen met Ünal: Maar niet zo sterk en financiële problemen

City had andere plannen met Ünal: "Maar niet zo sterk en financiële problemen"

06-06-2017 19:17
7

Manchester City heeft in de deal met Villarreal over Enes Ünal een terugkoopclausule van 25 miljoen euro laten opnemen. Dat was een eis die de Engelse club op tafel legde, stelt zaakwaarnemer Batur Altiparma

Villarreal betaalde vijftien miljoen euro voor Ünal. "Manchester City heeft het proces niet verstoord, de mensen daar vertelden alleen dat we ze op de hoogte moesten houden", zegt Altiparmak tegen beIN Sports. "Eerst wilden ze Enes verhuren, maar wij zeiden toen dat de teams die spelers huren vaak niet zo sterk zijn en financiële problemen hebben. City ging akkoord maar zei wel: 'We zijn een grote club en we willen Enes alleen verkopen met een terugkoopclausule. We kunnen hem verkopen voor vijftien miljoen, maar willen hem kunnen terugkopen voor 25 miljoen.'"

"Villarreal wilde hem niet huren en AS Monaco ook niet", vervolgt Altiparmak, die eerder stelde de naam van andere geïnteresseerde clubs niet te willen verklappen. "Oeps, heb ik er alsnog een naam uitgefloept. Maar de Franse competitie is gecompliceerder. Daar lagen risico's voor Enes", aldus de zaakwaarnemer van de spits die dit seizoen achttien keer scoorde in de Eredivisie voor FC Twente.