Opvallende ontboezeming van Ajax-aankoop Neres: Ik wilde bij São Paulo blijven

Opvallende ontboezeming van Ajax-aankoop Neres: "Ik wilde bij São Paulo blijven"

07-06-2017 23:21
51

Ajax nam David Neres in januari voor twaalf miljoen euro over van São Paulo, maar de twintigjarige aanvaller was liever in Brazilië gebleven. Dat zegt hij in gesprek met ESPN.

Spijt van zijn transfer heeft Neres niet, maar het eerste half jaar in Nederland is hem zwaar gevallen. Hij spreekt de taal niet en kan met feitelijk niemand Portugees spreken. "Ik kan niet communiceren met de coach en de spelers. Als ze iets willen uitleggen, duurt dat heel lang", vertelt Neres.

Wedden

Meer odds

"Bij Ajax spreekt iedereen Engels en dat is goed, maar ik ben die taal ook niet machtig. Het belemmert mij een beetje. Bij de meeste interviews is er een tolk aanwezig, maar ik doe eigenlijk nog maar zelden interviews", vervolgt de aanvaller, die eigenlijk niet naar Ajax wilde. "Ik wilde bij São Paulo blijven en historie schrijven, maar ik werd verkocht toen ik bij de jeugdploeg van Brazilië was."

Neres kwam in zijn eerste halfjaar bij Ajax tot acht optredens in de competitie. Scoren deed hij drie keer, waaronder een doelpunt in de Klassieker tegen Feyenoord.