Van der Sar licht profielschets toe: 'Ze zijn niet klaar voor het grote werk'

Van der Sar licht profielschets toe: 'Ze zijn niet klaar voor het grote werk'

08-06-2017 09:47
57

De nieuwe trainer van Ajax moet attractief, aanvallend voetbal spelen, spelers beter maken en talenten laten doorstromen. Dat vertelt algemeen directeur Edwin van der Sar aan Het Parool. 

Ajax weet sinds deze week dat het op zoek moet naar een opvolger van Peter Bosz. Hij tekende dinsdag bij Borussia Dortmund. Van der Sar en co. willen zo snel mogelijk een nieuwe coach aanstellen. "We maken een profielschets van de nieuwe trainer, maar die zal niet veel verschillen van de vorige profielschets. We zoeken een Ajax-trainer, of beter gezegd: een trainer die bij Ajax past", legt hij uit. 

"Iemand die attractief, aanvallend voetbal speelt, talenten laat doorstromen en spelers beter maakt. Dat laatste is een vereiste, want de vele jonge spelers die hier rondlopen, zijn nog niet altijd helemaal klaar voor het grote werk. Daar zijn specifieke kwaliteiten van de technische staf voor nodig."

Woensdag werd bekend dat Marcel Keizer (Jong Ajax) topkandidaat is in Amsterdam. Ook Jaap Stam staat hoog genoteerd op het Ajax-lijstje.