'Ajax wijst belangrijkste trainerskandidaat aan: nog voor het weekend aanstelling'

'Ajax wijst belangrijkste trainerskandidaat aan: nog voor het weekend aanstelling'

07-06-2017 15:55
167

Ajax heeft Marcel Keizer aangewezen als belangrijkste kandidaat om Peter Bosz op te volgen als trainer van de Amsterdammers. Dat meldt Voetbal International woensdag. Nog voor het weekend moet een nieuwe coach aangesteld zijn.

Keizer is momenteel trainer van Jong Ajax en heeft volgens VI 'de beste papieren om doorgeschoven te worden naar de hoofdmacht'. Jaap Stam staat ook op het verlanglijstje van Ajax, maar is dus niet de topkandidaat. De optie-Keizer zou binnen Ajax op meer steun kunnen rekenen dan de optie-Stam. Directeur spelersbeleid Marc Overmars zou een voorkeur hebben voor het Reading-duo Jaap Stam en Andries Ulderink, maar zou zich ook kunnen vinden in de aanstelling van Keizer.

Roger Schmidt (clubloos) en Erik ten Hag (FC Utrecht) zijn niet meer in beeld bij Ajax. Volgens het technische hart hanteren zij niet de gewenste speelstijl. Keizer heeft bij Jong Ajax al gewerkt in de lijn die de Amsterdammers willen hanteren. Hij heeft er één jaar opzitten als trainer van Jong Ajax. Keizer was eerder trainer bij SC Cambuur, FC Emmen, Telstar, VVSB en Argon. Volgens VI onderhoudt hij warme banden met Dennis Bergkamp, assistent bij Ajax en lid van het technische hart.