Excelsior-steunpilaar legt buitenlandse aanbiedingen naast zich neer en tekent bij

Excelsior-steunpilaar legt buitenlandse aanbiedingen naast zich neer en tekent bij

08-06-2017 09:59
8

Jurgen Mattheij speelt ook komend seizoen voor Excelsior. De 24-jarige verdediger heeft zijn contract verlengd tot medio 2019. Dat maakt Excelsior donderdag bekend via de officiële kanalen. Mattheij had ook de mogelijkheid om naar het buitenland te verkassen. 

"Ik heb er lang over nagedacht", aldus de stopper op de website van zij werkgever. "Ik ben vanaf het eerste moment eerlijk geweest tegenover Ferry de Haan. Het is niet dat ik lastig ben, maar ik wilde niet te snel beslissen. Ik heb veel respect voor de club dat ze geduld hebben gehad met mij. Ik wilde kijken wat er om mij heen gebeurde. Er was best veel interesse, vanuit Nederland en het buitenland."

"Uiteindelijk wist ik voor mezelf dat ik in elk geval in Nederland wilde blijven. Ik heb hier nog genoeg te leren in de Eredivisie. Ik heb met een aantal buitenlandse clubs gesproken en de verleiding was groot, maar ik vind mezelf nu nog niet klaar voor die stap. Misschien dat dit over één, twee jaar wel zo is. Ook vanuit Nederland was er interesse en daarbij vroeg ik me af: is dit het waard om Excelsior te verlaten?". 

Deze week besloot Mattheij om zijn handtekening te zetten onder een nieuw contract. "Ik ben heel tevreden over de weg die Excelsior is ingeslagen." Mattheij debuteerde in 2011 bij Excelsior.