Transfervrij: deze spelers zijn deze zomer op te pikken bij Roda JC

Transfervrij: deze spelers zijn deze zomer op te pikken bij Roda JC

08-06-2017 12:30
11

Het seizoen zit erop en alle clubs hebben te maken met aflopende contracten. VoetbalPrimeur presenteert een overzicht van alle spelers die een aflopende verbintenis hebben. Vandaag de beurt aan de selectie van nummer zeventien Roda JC. In onderstaand overzicht de transfervrije spelers van de Kerkradenaren.

Yves de Winter
De dertigjarige Belg was dit seizoen de stand-in van doelman Benjamin van Leer. De Winter kwam geen minuut in actie en is volgend seizoen niet meer nodig in Kerkrade.

Henk Dijkhuizen
Dijkhuizen was vanwege een zware knieblessure ruim een jaar lang uit de roulatie. Tijdens de play-offs keerde hij plots terug in de selectie. De Haagse rechtsback wist zich met Roda te handhaven, maar weet nog niet zeker of hij volgend seizoen in Kerkrade mag blijven.

Marcos Gullón
In zijn anderhalve seizoen bij Roda was Gullón meestal verzekerd van een basisplek, totdat hij in maart een liesblessure opliep en de rest van het seizoen moest missen. Roda heeft nog geen beslissing genomen over de toekomst van de 28-jarige Spanjaard.

Tom van Hyfte
De Belgische captain ligt officieel nog een jaar vast, maar heeft inmiddels toestemming gekregen om gratis te vertrekken. Van Hyfte wil, na acht seizoenen in dienst van MVV en Roda JC, graag terugkeren naar België.

Farshad Noor
Het voormalige PSV-talent viel in de loop van het voorbije seizoen buiten de boot en kreeg op huurbasis bij SC Cambuur slechts 38 speelminuten. Noor mag op zoek naar een nieuwe uitdaging, zo lijkt het.

Ali Yasar
De linksback uit België maakte in augustus 2014 zijn debuut namens Standard Luik, maar tot op de dag van vandaag is het bij die ene helft tegen KV Kortrijk gebleven. In dienst van Roda kwam Yasar ook niet verder dan de bank, waardoor hij binnenkort mag vertrekken.

Kahraman Demirtapa
Een vergelijkbaar verhaal met dat van Yasar: ook Demirtapa is een uit België afkomstige linksback, die bij Roda nooit verder is gekomen dan de bank. Zijn avontuur in Kerkrade loopt zeer waarschijnlijk ten einde.

Célestin Djim
De volgende Belg met een aflopende verbintenis. Djim werd, nadat hij eerder al enkele korte invalbeurten had gemaakt, voor het beslissende tweeluik met MVV bij de selectie gehaald. De 22-jarige aanvaller hielp mee met het realiseren van lijfsbehoud, maar het is vooralsnog onduidelijk off Roda verder met hem wil.

Danny Stassar
In de verloren uitwedstrijd tegen FC Groningen mocht Stassar in de blessuretijd invallen voor Daryl Werker. De kans is aanzienlijk dat het voor de negentienjarige Heerlenaar bij die ene invalbeurt blijft.