'Duitse droomtransfer voor Hoogma (18): gesprekken met subtopper'

'Duitse droomtransfer voor Hoogma (18): gesprekken met subtopper'

08-06-2017 14:37
24

Heracles Almelo-verdediger Justin Hoogma heeft zich in de kijker gespeeld bij TSG Hoffenheim. Het Duitse voetbalblad Kicker meldt dat donderdag. TC/Tubantia weet zelfs dat een persoonlijk akkoord nabij is. Hoogma maakte afgelopen seizoen indruk in de Eredivisie. Hij miste in 34 competitieduels geen minuut namens Heracles. 

Eerder dit jaar verkocht Hoffenheim international Niklas Süle aan Bayern München. De zoektocht naar een opvolger is in volle gang. Kicker meldt dat Matthias Ginter (Borussia Dortmund) een belangrijk kandidaat is om Süle te vervangen, maar ook Hoogma is dus in beeld. 

Hoogma, zoon van Heracles-directeur Nico-Jan Hoogma, debuteerde in maart 2016 in het zwart-wit van Heracles. Afgelopen jaargang was de inmiddels achttienjarige stopper een onbetwiste basiskracht in Almelo. Twee maanden geleden meldde het Algemeen Dagblad nog dat Feyenoord de verdediger in het vizier heeft.

Het lijkt dus de Bundesliga te worden voor Hoogma. Hoffenheim, waar Alfred Schreuder assistent-trainer is, eindigde op de vierde plaats en pakte daarmee een ticket voor de voorrondes van de Champions League. Heracles raakte al drie basiskrachten kwijt: Mike te Wierik (FC Groningen), Thomas Bruns (Vitesse) en Robin Gosens (Atalanta Bergamo) keren na de zomer niet terug in Almelo.