Clubloze trainer flirt met NEC: Het is een topclub met een fantastisch publiek

Clubloze trainer flirt met NEC: "Het is een topclub met een fantastisch publiek"

08-06-2017 15:36
14

Hans de Koning is in beeld als nieuwe trainer van NEC. De bij Go Ahead Eagles ontslagen trainer laat aan Voetbal International weten dat hij niet onwelwillend tegenover een dienstverband in Nijmegen staat.

De Koning weet dat hij gevolgd wordt door de gedegradeerde Nijmegenaren. "Dat heb ik ook begrepen van mijn zaakwaarnemer. Maar meer weet ik vooralsnog ook niet. Laat duidelijk zijn dat ik hartstikke open sta voor NEC. Het is een topclub, voor Jupiler League-begrippen dan, met een fantastisch publiek. In Nijmegen ligt een heel mooie uitdaging te wachten."

Een jaar geleden voerde de 57-jarige Rotterdammer al gesprekken met NEC, waar hij assistent van Peter Hyballa moest worden. "Uiteindelijk zag ik toen zelf af van een overgang. Ik was met Go Ahead nog in de race om promotie en pakte mijn kans om als hoofdtrainer naar de Eredivisie te gaan."

De Jupiler League is allerminst onbekend terrein voor De Koning. In het verleden was hij actief als trainer van Fortuna Sittard, FC Dordrecht, FC Oss, AGOVV, Helmond Sport en FC Volendam.