Saudi-Arabië toonde wel degelijk respect: Niet gebruikelijk in hun cultuur

Saudi-Arabië toonde wel degelijk respect: "Niet gebruikelijk in hun cultuur"

08-06-2017 16:22
80

Bert van Marwijk ontkent dat de internationals van Saudi-Arabië expres geen minuut stilte hebben gehouden voor de slachtoffers van de terreuraanslag in Londen. Het 'stille protest' van de Saudi's doet donderdag veel stof opwaaien.

Het heeft volgens Van Marwijk, bondscoach van Saudi-Arabië, echter niets te maken met een gebrek aan respect. De internationals wisten simpelweg niet dat ze voor de aftrap rond de middencirkel werden verwacht. "Bij de briefing is er niets gezegd. Slecht gecommuniceerd", laat Van Marwijk weten aan De Limburger.

De woordvoerders van zowel Saudi-Arabië als Australië onderschrijven de woorden van Van Marwijk. De internationals van Australië wisten vooraf al dat de Saudi's niet rond de middencirkel zouden gaan staan. Bovendien zou pas ná de wedstrijd voor de meesten duidelijk zijn geworden dat de minuut stilte, iets wat niet voorkomt in die cultuur, voor de slachtoffers in Londen was.

"Wij hebben vooraf overlegd met de bond van Saudi-Arabië én die van Azië", aldus de Australische zegsman volgens Voetbal International. "Iedereen was het eens met de minuut stilte, maar ons is verteld dat een dergelijke minuut stilte niet gebruikelijk is in hun cultuur. Zij zouden ons eerbetoon respecteren, maar alvast hun plek op het veld innemen."