30.000 euro voor standbeeld Ricksen: 'Een plek waar mensen vechtlust vinden'

30.000 euro voor standbeeld Ricksen: 'Een plek waar mensen vechtlust vinden'

Gepubliceerd: vrijdag 9 juni 2017 om 12:59vr 09-06-2017 om 12:59

De ernstig zieke Fernando Ricksen moet een standbeeld krijgen bij het stadion van zijn oude club Fortuna Sittard, vinden enkele supporters van de Limburgse club. Zij hopen minstens 30.000 euro bij elkaar te krijgen om dit doel te realiseren.

Een groep enthousiaste jongeren is een crowdfundingsactie gestart. De groep heeft zijn bewondering uitgesproken voor Ricksen, die al enige tijd strijdt tegen de spierziekte ALS. 'Fernando Ricksen staat voor vechtlust op en buiten het veld', zo motiveren de supporters hun actie. 'Hij is een doorzetter, doorbreekt taboes en inspireert. Hij gunt de wereld een openhartige blik in zijn privéleven, waarin zijn verbeten strijd tegen zijn ziekte de laatste jaren centraal staat.'

'Het standbeeld moet een plek worden waar mensen naartoe komen om herinneringen op te halen aan de glorietijden van Fortuna', vervolgen de supporters. 'Gouden jaren waarin ook Fernando Ricksen een rol vervulde. Waarbij hij het gras opvrat, goals maakte, tikken uitdeelde en incasseerde, maar bovenal hard werkte. Keihard. Laat het een plek worden waar mensen moed uit putten en vechtlust vinden.' Fortuna-iconen Mark van Bommel, Wil Boessen en Kevin Hofland hebben al hun steun uitgesproken voor het initiatief.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws