Alderweireld voedt geruchten: Het is aan hen om iets voor te stellen

Alderweireld voedt geruchten: "Het is aan hen om iets voor te stellen"

09-06-2017 14:23
11

De toekomst van Toby Alderweireld bij Tottenham Hotspur is nog een groot vraagteken. De verdediger heeft nog een contract tot medio 2018, maar wil alleen met een verbeterd contract in Londen blijven.

"Veel hangt van de Spurs af. Het is aan hen om iets voor te stellen", zegt Alderweireld tegen Het Laatste Nieuws, na afloop van de training met de nationale ploeg van België. Eerder werd de centrale verdediger gelinkt aan Manchester City en Internazionale. De international zegt rustig 'af te wachten', maar hij heeft wel degelijk een ideaal plaatje voor ogen. "Mijn 'mindset' is in ieder geval om ook volgend seizoen nog een speler van de Spurs te zijn."

Alderweireld blikt vervolgens terug op het afgelopen seizoen met de Spurs, waarin de verdediger, wanneer hij fit was, alle duels speelde. Net als bij België. "Ik moet toegeven dat ik toch wel wat vermoeid ben. Dat is ook normaal, want in de Premier League krijg je nu eenmaal weinig rust. Daarbovenop kwam ook nog eens een trip naar Hongkong", aldus Alderweireld, die dit seizoen nog één keer moet vlammen met België. Het WK-kwalificatieduel met Estland staat op het programma. "Er wordt amper over vakantie gesproken. In Estland mogen we met onze kwaliteiten nooit in de problemen komen."

Lees meer: 'Tottenham in dubio door transferclausule, Manchester City ligt op de loer'