Bijltjesdag in Engeland: Newcastle breekt definitief met Nederlander

Bijltjesdag in Engeland: Newcastle breekt definitief met Nederlander

09-06-2017 19:13
24

Het is bijltjesdag in Engeland. Ook Newcastle United maakt vrijdag de lijst met vertrekkers bekend. Onder hen de Nederlander Vurnon Anita.

Anita beschikte over een aflopend contract in Newcastle en de club heeft besloten niet te verlengen. De middenvelder annex vleugelverdediger kan daardoor uitzien naar een nieuwe werkgever. Sammy Ameobi, Lubo Satka en de aan FC Twente gelinkte Haris Vuckic hebben dezelfde boodschap te horen gekregen.

De bevestiging van Newcastle markeert het einde van een wisselvallige periode voor Anita. Hij maakte in 2012 de overstap van Ajax en schipperde tussen bank en basis. De drievoudig international dwong dit seizoen met Newcastle promotie af naar de Premier League, nadat de club vorig seizoen nog degradeerde. Hij speelde 27 wedstrijden.

Na het vertrek van Anita spelen nog twee Nederlanders bij Newcastle: Tim Krul en Siem de Jong. Het duo keert deze zomer terug van huurperiodes bij AZ en PSV. Het is onbekend wat manager Rafa Benitez met Krul en De Jong van plan is.