Update: De Boer-concurrent en vermeende Ajax-kandidaat kiest voor geld in China

Update: De Boer-concurrent en vermeende Ajax-kandidaat kiest voor geld in China

10-06-2017 07:50
10

De naam van Roger Schmidt blijft opduiken in het geruchtencircuit. Na het Nederlands elftal en Ajax wordt de Duitse trainer nu gelinkt aan Crystal Palace en een avontuur in China.

Schmidt is werkloos na zijn ontslag bij Bayer Leverkusen, maar heeft over belangstelling niet te klagen. De optie om bondscoach van Oranje te worden kwam echter nooit van de grond, terwijl Ajax voor andere kandidaten lijkt te kiezen. Zijn nieuwe opties heten nu Crystal Palace en een onbekende club uit Peking. Dat meldt het Duitse Sky.

De Chinese club lijkt op dit moment het meest concreet. Schmidt zou al een keer om tafel hebben gezet om te praten over een mogelijke samenwerking. Bij Crystal Palace staat ook Frank de Boer op de shortlist. De vijftigjarige oefenmeester was eerder werkzaam bij Red Bull Salzburg, SC Paderborn, Preußen Münster en Delbrücker SC.

Update 10-6, 7.50 uur: Roger Schmidt zet zijn trainerscarrière definitief in China voort. De vijftigjarige Duitser heeft een contract getekend bij Beijing Sinobo Guoan. Hij werd net als Frank de Boer ook gelinkt aan de vacante managersfunctie bij Crystal Palace. Eerder werd zijn naam genoemd bij het Nederlands elftal en Ajax.