'Bayern-middenveld op de schop: Fransman van 40 miljoen en gratis Duitser komen'

'Bayern-middenveld op de schop: Fransman van 40 miljoen en gratis Duitser komen'

10-06-2017 16:18
12

Bayern München gaat het middenveld versterken met Leon Goretzka (Schalke 04, foto) en Corentin Tolisso (Olympique Lyon). Dat meldt BILD dit weekend. Tolisso kost de kampioen van Duitsland zo'n veertig miljoen euro. Goretzka maakt over een jaar transfervrij de overstap naar München, is de bedoeling. 

Het contract van de 22-jarige Goretzka loopt nog één jaar door in Gelsenkirchen. Achter de schermen hebben Bayern en het management van de international bekokstoofd dat de speler volgende zomer naar Zuid-Duitsland verkast. Schalke heeft nog de optie om in de komende maanden een akkoord te bereiken met Bayern over een bescheiden transfersom. 

Het bedrag dat Tolisso moet kosten, is sowieso niet bescheiden. Lyon eist veertig miljoen euro voor de Franse middenvelder en Der Rekordmeister is bereid om dat bedrag te betalen, weet BILD. Afgelopen week werd er volop onderhandeld.

Tolisso (22) is de opvolger van Xabi Alonso, die na afloop van afgelopen seizoen zijn loopbaan beëindigde. Duitse media verwachten nu dat Bayern mee gaat werken aan een vertrek van Renato Sanches. Voor de Portugese tiener werd een jaar geleden nog een kleine veertig miljoen euro betaald. Sanches heeft echter niet kunnen aarden in Duitsland. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s