Eredivisieprogramma: meer rust na Europese wedstrijden; KNVB komt fans tegemoet

Eredivisieprogramma: meer rust na Europese wedstrijden; KNVB komt fans tegemoet

12-06-2017 20:24
33

Bij het samenstellen van het competitieprogramma voor komend seizoen heeft de KNVB geluisterd naar de wensen van de topclubs. In het nieuwe programma wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met clubs die Europees voetbal spelen.

De KNVB wil dat teams die uitkomen in Europa, zo veel mogelijk rust krijgen voorafgaand aan het daaropvolgende competitieduel, zo communiceert de voetbalbond. 'Het is immers in ieders belang dat Feyenoord, Ajax, Vitesse, PSV en FC Utrecht zo goed mogelijk presenteren in Europa.'

De clubs die komend seizoen Europees voetbal spelen, kunnen rekenen op minimaal 72 uur rust voorafgaand aan een Europese wedstrijd. Een club die donderdag Europees speelt, krijgt daarna bovendien een late zondagmiddagwedstrijd om 14.30 of 16.45 toegewezen. Alleen bij een thuisduel na een Europa League-duel wordt in een uitzonderlijk geval op zondag om 12.30 gestart.

Verder begint het seizoen één week later dan gebruikelijk en in de Jupiler League zelfs twee weken. De KNVB meldt dat er rekening is gehouden met de supporters, die daardoor een langere zomervakantie hebben. Dit was een wens vanuit de clubs, zodat de supporters de seizoensopening van hun club niet hoeven te missen.

Lees ook: Eredivisieprogramma bekendgemaakt: eerste topper op 17 september