'Everton rekent al op komst Klaassen; Koeman heeft grootste stem'

'Everton rekent al op komst Klaassen; Koeman heeft grootste stem'

13-06-2017 07:18
54

Bij Everton rekent men op de komst van Davy Klaassen. De Premier League-club is al een tijd met Ajax aan het onderhandelen over de middenvelder en volgens De Telegraaf kan er niets meer fout gaan.

Het binnenhalen van Klaassen (24) wordt bij Everton als een 'grote slag' beschouwd. Naast manager Ronald Koeman heeft de gehele scoutingstaf van Everton de Oranje-international uitgebreid bekeken. De Engelsen denken dat Klaassen 'het gif' heeft dat nodig is in de Premier League. Met zijn achtergrond en opleiding bij Ajax denkt men dat hij ook iets aan het spel van Everton kan toevoegen.

Koeman heeft volgens De Telegraaf de grootste stem in de transfer van Klaassen. Het vertrouwen van de Everton-manager in hem is groot. Mocht Klaassen daadwerkelijk de overstap maken, is hij de tweede Nederlander die door Koeman naar Goodison Park wordt gehaald. Eerder werd doelman Maarten Stekelenburg aangetrokken. 

De club heeft een fors transferbudget van honderd miljoen euro beschikbaar gesteld. Zo'n dertig miljoen euro is gereserveerd voor de transfer van de Ajax-captain.