PSV krijgt met opzet meer rust: 'Laten we dat vooral hopen'

PSV krijgt met opzet meer rust: 'Laten we dat vooral hopen'

13-06-2017 07:51
cw
Steef Bouwman

PSV speelt volgens het concept-programma van de KNVB slechts elf keer op zaterdagavond, tijdens het komende Eredivisieseizoen. Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de KNVB, vertelt dat dit met opzet is gedaan.

"We hebben Europees spelende clubs zoveel mogelijk rust willen geven. De clubs die in de Europa League uitkomen, spelen op donderdagavond en komen op zondag altijd om kwart voor vijf of half drie uit. Ook voor de speeldatum van Europese wedstrijden hebben we geprobeerd om clubs zoveel mogelijk rust te geven", aldus Bluyssen in het Eindhovens Dagblad. Ook alle toppers – wedstrijden tussen Feyenoord, Ajax en PSV - worden op zondag afgewerkt.

Voorlopig spelen de Eindhovenaren zodoende 11 van de 34 wedstrijden op zaterdag en dat aantal zou zelfs verder omlaag kunnen gaan. Als PSV erin slaagt om in de Europa League te overwinteren, wordt daar nog altijd rekening mee gehouden. "Laten we dat vooral hopen", zegt Bluyssen. Aanvankelijk zou het schema vandaag (dinsdag) pas bekend worden gemaakt door de KNVB. Het bestand belandde echter per ongeluk enkele minuten op de website van de voetbalbond, waardoor het uitlekte. "De clubs wisten al waar ze aan toe waren, dus we hebben het daarna ook zelf maar onmiddellijk online gezet", reageert Bluyssen.