Van Geel licht transfer Elia toe: 'Dat hebben we vooraf met hem besproken'

Van Geel licht transfer Elia toe: 'Dat hebben we vooraf met hem besproken'

13-06-2017 16:33
13

Eljero Elia kondigde het zelf al uitgebreid aan via social media en nu bevestigt ook Feyenoord het nieuws via de officiële kanalen: de dertigjarige aanvaller gaat aan de slag bij het Turkse Başakşehir. Elia tekende daar dinsdag een tweejarig contract. 

Toen Feyenoord vorig jaar het contract van de vleugelaanvaller verlengde, wist het dat er deze zomer waarschijnlijk een nieuw avontuur zou volgen. "Eljero is twee jaar geleden met een duidelijk doel naar De Kuip gekomen. Hij heeft destijds fors ingeleverd om hier te kunnen spelen, waarbij we vooraf hebben besproken hoe hij vanuit Feyenoord op termijn een vervolgstap zou kunnen maken", licht technisch directeur Martin van Geel toe. 

"Met de winst van de KNVB Beker in 2016 en de landstitel in het afgelopen seizoen hebben wij onze doelen bereikt, waarmee hij de tijd rijp acht voor een volgende stap. Zowel Feyenoord als Eljero kan terugkijken op een heel mooie samenwerking in de afgelopen twee jaar. We wensen hem veel succes bij zijn nieuwe club."