Braziliaan van 8 miljoen doet onthulling: Ajax-aanbieding op zak

Braziliaan van 8 miljoen doet onthulling: Ajax-aanbieding op zak

13-06-2017 16:49
46

Júnior Tavares, linksback van het Braziliaanse São Paulo, heeft een aanbieding op zak van Ajax. Dat vertelde de twintigjarige voetballer dinsdag aan Lance. Een halfjaar geleden deed Ajax al eens zaken met São Paulo. Toen werd vleugelaanvaller David Neres overgenomen van de Zuid-Amerikaanse club. 

"Mijn zaakwaarnemer heeft een aanbieding ontvangen van Ajax en dit laten weten aan het bestuur. Op dit moment zit ik met mijn gedachten gewoon bij São Paulo", aldus Tavares. "Ik heb heel veel aan deze club te danken. Ik wil São Paulo helpen."

Het huidige contract van Tavares loopt tot eind 2019. De onderhandelingen over een nieuwe verbintenis zijn al een tijdje gaande. Een deel van de transferrechten van de vleugelverdediger zijn volgens Braziliaanse media nog in handen van Gremio. Dat maakt de gesprekken ingewikkeld. Mocht Ajax Tavares willen kopen, dan zal het zo'n acht miljoen euro moeten aftikken. 

Afgelopen seizoen fungeerden Daley Sinkgraven, Nick Viergever en Jaïro Riedewald als linksback bij Ajax. Laatstgenoemde lijkt in de zomer te vertrekken uit Amsterdam, al zou de aanstelling van een nieuwe trainer de situatie kunnen veranderen.