Feyenoord-reserve wil niet weg: 'Waarom? Ik moet vechten voor mijn kans'

Feyenoord-reserve wil niet weg: 'Waarom? Ik moet vechten voor mijn kans'

14-06-2017 08:25
22

Hoewel Renato Tapia afgelopen seizoen weinig aan de bak kwam bij Feyenoord, wil hij niet vertrekken uit Rotterdam-Zuid. De Peruviaan verheugt zich op de Champions League en verwijst alle transfergeruchten naar de prullenbak.

"Hoewel het klopt dat ik niet veel speel, heb ik in anderhalf jaar bij Feyenoord de beker en de competitie gewonnen", zegt Tapia tegen Libero.pe. "Er is veel concurrentie in het team, we hebben een heel goede groep. En nu gaan we de Champions League in. Waarom zou ik vertrekken? Ik wil blijven. Ik moet vechten voor mijn kans, maar ik moet ook geduld hebben."

Tapia werd dinsdag nog gelinkt aan een transfer naar de Mexicaanse topclub Club América. De 21-jarige middenvelder heeft in De Kuip een contract tot de zomer van 2020. Feyenoord nam hem in de winterstop van het seizoen 2015/16 voor zo'n 2,4 miljoen euro over van FC Twente. Met Sofyan Amrabat hebben de Rotterdammers al een vervanger op het oog.

Overigens kwam Tapia woensdag in actie met Peru. Hij scoorde tijdens de 3-1 oefenzege op Jamaica. "Het geeft mij veel vertrouwen dat ik scoor, omdat ik bij mijn club niet veel heb gepresteerd. Ik wil met een schone lei beginnen."