Platje krijgt wel twintig belletjes: Geen zin in, die gasten ben ik helemaal zat

Platje krijgt wel twintig belletjes: "Geen zin in, die gasten ben ik helemaal zat"

14-06-2017 12:40
16

Melvin Platje aast na zijn buitenlandse avonturen op een terugkeer in het Nederlandse voetbal. De Eredivisie of de Jupiler League, dat maakt hem niet uit.

"Allebei prima joh. Ik wil gewoon lekker veel goals maken. Als het de Jupiler League is, dan wel in het linkerrijtje", zegt Platje in gesprek met VICE Sports. Veel interesse is er nog niet. "Nee, m’n zaakwaarnemer is wel bezig met wat dingetjes. Ik heb gezegd: als je wat op papier hebt, gaan we praten."

"Al twintig andere zaakwaarnemers hebben me gebeld: sta je hiervoor open, sta je daarvoor open? Maar daar heb ik geen zin in. Die gasten ben ik helemaal zat. Ik heb gewoon iemand die m'n zaken doet. Als ik tevreden ben, gaan we kijken wat de mogelijkheden zijn", aldus Platje, die ook openstaat voor het grote geld. "Als China komt, ben ik weg natuurlijk. Dat is logisch als je die bedragen hoort daaro. Als jij kunt gaan schrijven in China en je kunt het achtvoudige verdienen, ben je ook weg. Dan ren je naar China."

Nederland lijkt echter de volgende bestemming te worden van de oud-spits van FC Volendam, NEC en VVV, die de afgelopen jaren in België, Duitsland, Frankrijk, Zweden en Azerbeidzjan speelde. Dat hij bij een Jupiler League-avontuur met minder salaris genoegen moet nemen vindt hij niet erg, al moet het voorstel niet te laag zijn. "Je kunt een stapje terug en dan weer omhoog, maar ze moeten niet met iets komen waardoor ik maanden droge rijst moet eten. Laten we eerlijk zijn, daar doen we het niet voor. Ik moet ook m’n familie onderhouden. Als er iemand met iets interessants komt, ga ik nadenken."