Wéér problemen bij ADO: Deetman en Jol stappen uit Raad van Commissarissen

Wéér problemen bij ADO: Deetman en Jol stappen uit Raad van Commissarissen

14-06-2017 13:15
27

Het is weer hommeles bij ADO Den Haag, Twee leden van de Raad van Commissarissen, Wim Deetman en Martin Jol, leggen hun functie neer.

De twee vertrekken omdat er belangrijke besluiten genomen zijn waarbij ze niet werden betrokken. De gemeente Den Haag heeft al gereageerd op het besluit en vindt vooral het vertrek van oud-burgemeester Deetman jammer. Wethouder Tom de Bruijn respeceert het besluit maar zegt het 'ten zeerste te betreuren' dat Deetman als commissaris stopt, meldt Omroep West. Deetman werd een jaar geleden door de gemeente aangesteld als commissaris.

Wethouder De Bruijn stelt in een verklaring dat mensen die tijdelijk de macht bij de club hadden besluiten namen zonder de commissarissen en Nederlandse aandeelhouders daarin te betrekken. 'Er werden zelfs (vergaande) overeenkomsten met de grootaandeelhouder gesloten zonder dat commissarissen Deetman en Jol, dan wel de houders van het bijzonder aandeel en het prioriteitsaandeel, daarvan op de hoogte waren.' De bestuurders werden hierop aangesproken. 'Meermaals werd dit genegeerd. Dat uiteindelijk mede hierdoor de heer Deetman geen andere optie ziet dan om per direct terug te treden als commissaris is begrijpelijk, maar spijtig.'