Belgische internationals halen uit naar aanvoerders Hazard en Kompany

Belgische internationals halen uit naar aanvoerders Hazard en Kompany

14-06-2017 16:50
28

Het is onrustig bij de Belgische nationale ploeg. Eden Hazard probeert de Rode Duivels sinds het EK te leiden als de nieuwe aanvoerder, maar dat valt niet bij alle internationals in de smaak. Een aantal doet anoniem hun beklag.

Het lijkt niet de meest gelukkige keuze van bondscoach Roberte Martinez om Hazard tot aanvoerder te benoemen. "Jammer dat men voor zoiets het vertrouwen geeft aan Hazard, want dat is helemaal geen leider", laat een international weten aan Sport/Voetbalmagazine.

"Een voorbeeld: op een dag toen Wilmots nog trainer was, kwamen de spelers bijeen om te spreken over het gebrek aan goed voetbal en om oplossingen te zoeken. Maar Hazard stak zijn kop in het zand. Hij zei iets in de stijl van 'goh, het heeft altijd al zo gemarcheerd, waarom moeten we nu dingen gaan veranderen?'"

Kompany
Hazard was de voorbije interlands afwezig, waardoor Vincent Kompany de band weer droeg. De verdediger was de laatste jaren veelvuldig afwezig door blessureleed. "Hij heeft uitstraling, maar hoeveel matchen heeft hij voor de nationale ploeg gespeeld het afgelopen anderhalf jaar? Wat is zijn geloofwaardigheid dan?"

Romelu Lukaku zou, ondanks de 57 interlands achter zijn naam, al helemaal geen kandidaat zijn. "Die kan geen kapitein zijn, want die is te veel met ik, ik, ik bezig", klinkt het.