Hopen op Chelsea-doorbraak na vertrek bij Ajax: 'Niet echt een plan'

Hopen op Chelsea-doorbraak na vertrek bij Ajax: 'Niet echt een plan'

14-06-2017 21:07
14

Chelsea heeft 'niet echt een plan' met Juan Familia-Castillo. Dat zegt de zeventienjarige tiener zelf in gesprek met ELF Voetbal. In 2016 maakte Castillo de overstap van Ajax naar de Premier League. Afgelopen seizoen speelde hij bij Chelsea onder 18 jaar. 

"Naar mijn mening heeft Chelsea de beste opleiding van Engeland. Dat zie je ook aan de prestaties van jeugdteams, ze draaien allemaal bovenin mee. Manchester City is onze enige échte concurrent. Op basis van die prestaties heb ik voor Chelsea gekozen", aldus de jonge middenvelder. 

Wedden

Meer odds

Het ging afgelopen jaar goed, zegt Castillo. "Ik vind mezelf een van de uitblinkers in mijn team en heb het idee dat de club daar hetzelfde over denkt. Met het vertrouwen zit het wel goed. Volgend seizoen hoop ik in Jong Chelsea te spelen, Onder 23."

"En daarna? Er is niet echt een plan. Ze kunnen wel zeggen dat ze me willen doorschuiven naar het eerste elftal, maar dat ligt toch echt aan mijn ontwikkeling. Ik heb het allemaal zelf in de hand, en dat vind ik eigenlijk wel een prettige gedachte."