Bijltjesdag in Engeland: nummer acht van Premier League ontslaat manager

Bijltjesdag in Engeland: nummer acht van Premier League ontslaat manager

14-06-2017 23:00
9

De samenwerking tussen Southampton en Claude Puel heeft slechts één seizoen geduurd. Woensdagavond maakt de Premier League-club via de officiële kanalen bekend dat de Franse manager per direct is vertrokken. 

Het gerucht dat The Saints ontevreden waren over Puel, ging al een tijdje. Hoewel Southampton op een keurige achtste plaats eindigde, was de clubleiding volgens Engelse media vooral teleurgesteld over het vertoonde spel. Daarnaast pakte de ploeg zeventien punten minder dan een seizoen eerder, toen nog onder leiding van Ronald Koeman. 

Southampton bereikte met Puel de finale van de League Cup, die werd verloren van Manchester United. 'We willen Claude bedanken voor de samenwerking en wensen hem succes in de toekomst. De zoektocht naar een nieuwe manager is in volle gang', valt er te lezen op de website van Southampton. 'We zijn er van overtuigd dat we de juiste man vinden, iemand die past bij de filosofie en visie die deze club heeft.'

Frank de Boer werd een jaar geleden gelinkt aan Southampton. Ook nu komt de clubloze Nederlander mogelijk weer in beeld. De naam van De Boer zingt ook rond bij Crystal Palace.