Boëtius, Kishna en zes anderen die de 'Route Elia' perfect kunnen gebruiken

Boëtius, Kishna en zes anderen die de 'Route Elia' perfect kunnen gebruiken

15-06-2017 10:00
33

Goed bekeken door Eljero Elia (Feyenoord) en Ricky van Wolfswinkel (Vitesse): terugkeren in de Eredivisie, jezelf in de kijker spelen en vervolgens weer de stap omhoog maken.Beide aanvallers tekenden deze week lucratieve contracten in Turkije en Zwitserland. VoetbalPrimeur kent nog wel een paar spelers die een stapje terug naar de Nederlandse (sub)top goed kunnen gebruiken.

Ola John | 25 jaar | Benfica
Zijn club Benfica betaalde vijf jaar geleden miljoenen voor hem. Waarom is onduidelijk, want sinds 2012 heeft John (25) geen enkele rol van betekenis gespeeld bij de Portugese grootmacht. In de afgelopen seizoenen huurden onder meer Reading en Deportivo La Coruña hem. Nu zouden Feyenoord en PSV de situatie van John op de voet volgen. 

Douglas | 29 jaar | Sporting Portugal
In 2013 lag de wereld aan de voeten van Douglas. Uitblinker in de Eredivisie, zelfs genoemd bij Oranje. In Rusland (Dinamo Moskou) kwam hij nog regelmatig aan spelen toe, maar daarna ging de carrière van de Braziliaanse reus bergafwaarts. Zeker zijn Portugese avontuur bij Sporting Portugal is een debacle geworden. FC Utrecht probeert Douglas nu terug te halen naar de Eredivisie. 

Urby Emanuelson | 30 jaar | Sheffield Wednesday
Emanuelson is de laatste jaren volledig uit beeld geraakt. Bij zijn vorige clubs AS Roma, Atalanta Bergamo en Hellas Verona kwam de linkspoot niet aan de bak en ook zijn overstap naar het Championship kan mislukt genoemd worden. Namens Sheffield Wednesday kwam Emanuelson afgelopen seizoen welgeteld één keer in actie. Wordt het niet gewoon eens tijd voor nog een paar mooie jaartjes bij een leuke eredivisionist? 

Jonathan de Guzman | 29 jaar | SSC Napoli
Real Mallorca, Villarreal, Swansea City: mooie clubs waar De Guzman na zijn vertrek uit Rotterdam in 2010 prima jaren kende. Ook bij SSC Napoli kende de veertienvoudig Oranje-international trouwens een prima start, met 36 officiële duels in zijn debuutseizoen. Inmiddels is zijn situatie in Napels uitzichtloos. Het contract van de middenvelder loopt nog één jaar door. 

Luc Castaignos | 24 jaar | Sporting Portugal
Feyenoord, Internazionale, FC Twente, Eintracht Frankfurt, Sporting Portugal. De nog altijd pas 24-jarige Castaignos zal inmiddels zijn talen spreken. Afgelopen seizoen had hij in ieder geval voldoende tijd om zijn Portugees bij te spijkeren, want bij zijn huidige werkgever kwam de spits totaal niet aan de bak. 140 speelminuten (!) in een heel jaar - wat een catastrofe. Gaat Castaignos  nu wéér een heel seizoen vergooien of is hij bereid om in zichzelf te investeren? 

Jean-Paul Boëtius | 23 jaar | FC Basel
Feyenoord verkocht Boëtius in 2015 voor een paar miljoen aan FC Basel. Die Zwitserse samenwerking is geen succes geworden voor Boëtius. RC Genk leek een halfjaar geleden voor een oplossing te zorgen. Na een paar maanden in België bleek echter dat er geen vervolg werd gegeven aan dat avontuur. Nu keert Boëtius in onzekerheid terug naar Basel. Feyenoord denkt er over na om de verloren zoon terug te halen naar De Kuip. Een Boëtius in vorm lijkt ons voor elke (sub)topper in Nederland gewoon een prima aanwinst.

Jody Lukoki | 24 jaar | Ludogorets
Sinds 2015 speelt Lukoki voor het Bulgaarse Razgrad Ludogorets. Tijdens elke transferperiode steken geruchten over een mogelijke terugkeer naar de Eredivisie de kop op. Tot op heden waren de salaris en de transfersom van Lukoki een probleem voor Nederlandse clubs. Nu loopt zijn verbintenis in Bulgarije over één jaar af. Een uitstekend moment voor een terugkeer. 

Ricardo Kishna | 22 jaar | SS Lazio
Het leek Kishna en zijn zaakwaarnemer Mino Raiola een prima idee om in 2015 naar Lazio te verkassen. In Rome heeft de stijlvolle linksbuiten sindsdien vooral een bijrol gespeeld: twintig wedstrijden, vaak als invaller, in anderhalf seizoen. Lille huurde hem in de winterstop en gaat nu misschien een optie tot koop lichten. Daar lijkt het volgens Franse media niet op. 

Hebben we namen over het hoofd gezien? Deel ze in de comments!