Update: 'Ajax en Galatasaray akkoord over Tete: som hoger dan drie miljoen'

Update: 'Ajax en Galatasaray akkoord over Tete: som hoger dan drie miljoen'

15-06-2017 19:28
230

Kenny Tete heeft op dit moment geen interesse in een transfer naar Galatasaray. Dat meldt Voetbal International. De Turkse club is bijna akkoord met Ajax over de transfer van de rechtsback.

Tete zelf wil op dit moment echter nog geen 'ja' zeggen op een aanbod van de club uit Istanbul. De 21-jarige verdediger wil wachten op een club uit een grotere competitie. Zaakwaarnemer Mino Raiola is druk bezig om Tete in de markt te zetten en zou met clubs uit Engeland en Italië spreken. Concreet is dat (nog) niet.

Wedden

Meer odds

Ondertussen onderhandelen Galatasaray en Ajax wel over de transfersom van Tete. Een akkoord over een bedrag van drie miljoen euro plus een doorverkooppercentage zou aanstaande zijn. Tete wil bij Ajax vertrekken omdat hij het afgelopen seizoen onder trainer Bosz niet de eerste rechtsback was. Ondanks een mogelijk vertrek van concurrent Joël Veltman wil de rechtsback elders zijn heil zoeken.

Update 19.28: Ajax en Galatasaray zijn definitief akkoord over de transfer van Kenny Tete. Dat meldt De Telegraaf donderdagavond. Het bedrag waarmee beiden clubs hebben ingestemd ligt hoger dan drie miljoen euro. Bovendien heeft Ajax een doorverkooppercentage opgenomen in de deal. Tete is zelf echter nog niet akkoord met de aanbieding van Galatasaray. Hoe Tete tegenover de overstap staat is volgens De Telegraaf 'nog niet bekend'.