Update: 'Klaassen heeft zojuist getekend; transfersom van 28,5 miljoen euro'

Update: 'Klaassen heeft zojuist getekend; transfersom van 28,5 miljoen euro'

15-06-2017 22:14
96

De transfer van Davy Klaassen naar Everton staat op het punt van afronden. BBC en Sky Sports melden dat de Ajacied in Liverpool is gearriveerd om de laatste formaliteiten af te ronden.

De NOS meldt inmiddels ook dat Klaassen in Engeland is gearriveerd om over de laatste details te onderhandelen. Waar het Nederlandse medium spreekt van een transfersom rond de 25 miljoen euro, maakt de BBC melding van een bedrag van omstreeks dertig miljoen euro. Klaassen wordt de tweede grote aankoop van Everton in korte tijd. Eerder op de dag bevestigde de club van Ronald Koeman de komst van doelman Jordan Pickford voor liefst 35 miljoen euro, inclusief bonussen.

Ondertussen zou ook de derde miljoenenaankoop in de maak zijn. M'Baye Niang, vleugelaanvaller van AC Milan, werd ook gespot in Liverpool. De buitenspeler moet zo'n achttien miljoen euro kosten, wat de transferuitgaven van Everton op 83 miljoen euro zou brengen.

Update 22.14: Davy Klaassen heeft volgens De Telegraaf zijn transfer naar Everton afgerond. De middenvelder tekende donderdagavond voor vijf seizoenen in Liverpool. Ajax ontvangt een bedrag van 28,5 miljoen euro, aldus de krant. De bevestiging van de clubs wordt snel verwacht.