'Morata wordt dé grote zomeraankoop van United: 48 miljoen euro in vier jaar'

'Morata wordt dé grote zomeraankoop van United: 48 miljoen euro in vier jaar'

15-06-2017 21:56
29

Alvaro Morata is hard op weg de grote zomeraankoop van Manchester United te worden en via Italiaanse media lekken er al details van de deal van de Real Madrid-spits uit. Zo zou de spits in vier jaar tijd 48 miljoen euro gaan opstrijken op Old Trafford.

Dat komt neer op twaalf miljoen euro, bruto weliswaar, per seizoen. Netto zal Morata er acht miljoen euro per jaar aan overhouden, twee miljoen euro meer dan zijn jaarsalaris in Madrid.

Woensdag werden er onderhandelingen op hoog niveau gevoerd tussen de directeuren van Real Madrid en Manchester United. Daar zat ook de zaakwaarnemer van Morata bij. Een akkoord tussen de clubs is er nog niet, maar Real heeft wel kenbaar gemaakt dat het zeker 74 miljoen euro wil ontvangen.

Voor Morata wordt het de tweede keer dat hij Real Madrid gaat verlaten. Eerder verruilde hij de club voor Juventus. Een jaar geleden maakte Real Madrid van de optie gebruik om Morata voor een vastgesteld bedrag terug te kopen. Ondanks het feit dat de 24-jarige spits afgelopen seizoen geen vaste basisspeler was, maakte hij wel vijftien doelpunten in de Primera Division.