'Titels van Benfica moeten ongeldig verklaard worden na omkoopschandaal'

'Titels van Benfica moeten ongeldig verklaard worden na omkoopschandaal'

16-06-2017 11:52
33

De Portugese recordkampioen Benfica is in opspraak geraakt vanwege een vermeend omkoopschandaal. De club zou jarenlang Portugese scheidsrechters hebben omgekocht en invloed hebben uitgeoefend op de aanstellingen van arbiters.

De Portugese media DN en O Jogo claimen dat ze de beschikking hebben over meerdere e-mailberichten tussen Benfica en de Portugese bond. Hierin zou voorzitter Luís Filipe Vieira de aanstellingen van scheidsrechters mede bepaald hebben. Een woordvoerder van de club ontkent dit echter in gesprek met Record. "De criminelen die deze leugens verspreid hebben, zullen worden onderzocht en krijgen van de rechtbank ongetwijfeld een gepaste straf."

Concurrenten FC Porto en Sporting Portugal eisen dat er stevige maatregelen genomen worden tegen Benfica. Zij pleiten ervoor dat de laatste vier landstitels, behaald tussen 2014 en 2017, van O Glorioso ongeldig worden verklaard. "Deze periode zonder kampioen zal de boeken in gaan als de periode waarin niemand de titel pakte omdat er een club op illegale wijze kampioen werd", aldus Sporting-directeur Nuno Saraiva.