'Vreemde vogel' De Jong: 'Er zullen in de zomer een paar jongens bij moeten'

'Vreemde vogel' De Jong: 'Er zullen in de zomer een paar jongens bij moeten'

16-06-2017 19:36

FC Groningen-directeur Hans Nijland vond het afgelopen seizoen absoluut niet leuk toen Henk de Jong zijn vertrek aankondigde. Ondanks dat, sluit de huidig trainer van De Graafschap niet uit dat hij in de toekomst terugkeert in het Noordlease Stadion. 

De Jong zegt dat bij Herestraat Helemaal. In de zomer van 2016 werd de Fries commercieel medewerker van Groningen. Een paar maanden later verkaste hij naar Doetinchem. "Je weet nooit of ik terugkeer, ik weet alleen niet of Nijland me nog wil hebben", lacht De Jong, die zichzelf een 'vreemde vogel' noemt. 

"Dat Hans opstandig was toen ik wegging als accountmanager, was voor mij een groot compliment. Dan was hij toch tevreden." De Jong is vol lof over Nijland. "Wat hij gepresteerd heeft bij FC Groningen is uniek. Alleen het stapje naar de top-vijf moet nog gemaakt worden."

Hij vindt FC Groningen een 'prachtige club'. "Maar Groningen heeft nu een goede trainer, een uitstekende trainer. Ze willen hogerop en dat gaan ze komend seizoen ook doen. Er zijn een aantal goede jongens weggegaan, maar er zullen er ook weer een aantal bij moeten."