Update: 'Feyenoord nog in gesprek over terugkeer: club hoeft niet veel te betalen'

Update: 'Feyenoord nog in gesprek over terugkeer: club hoeft niet veel te betalen'

18-06-2017 13:12
111

Feyenoord ligt op koers om een terugkeer van Jean-Paul Boëtius te realiseren. Alle betrokken partijen zien een rentree in Rotterdam-Zuid helemaal zitten. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Trainer Giovanni van Bronckhorst liet eerder al weten gecharmeerd te zijn van Boëtius en nu wil de aanvaller van FC Basel ook zelf graag terugkeren. Daarnaast is ook technisch directeur Martin van Geel overtuigd. In principe staat niets een terugkeer in De Kuip in de weg. Basel vraagt niet de hoofdprijs voor de vleugelspeler, die zelf bereid is financieel fors in te leveren om zijn carrière weer een nieuwe impuls te kunnen geven. Bij Basel kwam hij amper aan speelminuten toe en KRC Genk, dat hem huurde, lichtte de koopoptie niet.

In Rotterdam wordt Boëtius gezien als de opvolger van Eljero Elia. De aanvaller trok onlangs de Feyenoord-deur achter zich dicht voor een avontuur bij het Turkse Basaksehir. Boëtius kan de eerste zomeraankoop van Feyenoord worden. De Rotterdammers verwachten dat er snel een akkoord komt met Basel.

Naast Boëtius is Feyenoord ook nog bezig met Steven Berghuis, die onder contract staat bij Watford, en Sofyan Amrabat. De middenvelder van FC Utrecht moet echter veel meer opleveren dan de twee miljoen euro die door Feyenoord geboden is.

Update 18.6 13.09: Volgens het Algemeen Dagblad vraagt Basel minder voor Boëtius dan waar de club hem destijds voor kocht. De Zwitserse grootmacht nam de aanvaller in augustus 2015 over voor een bedrag van 2,2 miljoen euro, maar hoeft de investering niet volledig terug te zien. Feyenoord is nog altijd met de club in gesprek om tot een akkoord te komen. Het bericht dat de Rotterdammers Boëtius maandag willen presteren, wordt door de ochtendkrant als gerucht bestempeld.