'Wat ik hoor over zijn kwaliteiten, van Heitinga en m'n broer, liegt er niet om'

'Wat ik hoor over zijn kwaliteiten, van Heitinga en m'n broer, liegt er niet om'

17-06-2017 16:22
30

Binnen Ajax is er geen enkele twijfel over de aanstelling van Marcel Keizer. Dat zegt Ronald de Boer voor de camera van de NOS. Zaterdagmiddag werd bekend dat Keizer in Amsterdam de opvolger wordt van Peter Bosz. De coach van Jong Ajax tekent voor twee jaar. 

"Het is mooi dat je een trainer aanstelt die iedereen intern al kent. Hij kent de spelers en de speelwijze goed en hij heeft aangetoond dat hij zijn ploeg aantrekkelijk kan laten spelen", steekt De Boer van wal.

'Iedereen' binnen de club was en is enthousiast over Keizer, stelt hij. "Ook Peter Bosz. Die wilde hem eigenlijk naar het eerste elftal halen voor komend seizoen. (...) Ik heb afgelopen seizoen erg genoten van het tweede elftal. Bal in de voet, geen peren naar voren, durven in te spelen. Het is een van de moeilijkste elftallen om te coachen."

De oud-international denkt niet dat het te snel gaat met Keizer, die een jaar geleden nog degradeerde met SC Cambuur. "Wat ik heb gehoord over zijn kwaliteiten, van John Heitinga, Richard Witschge en mijn broer, dat liegt er niet om."

Lees ook: Ajax stelt Keizer (48) aan als opvolger van Bosz