'Als hij te maken krijgt met de keuze Huntelaar of Dolberg... Dat is een risico'

'Als hij te maken krijgt met de keuze Huntelaar of Dolberg... Dat is een risico'

18-06-2017 09:22
41

John van 't Schip maakte eind jaren tachtig samen met Marcel Keizer deel uit van de Ajax-selectie. De voormalig rechtsbuiten noemt de keuze om Keizer aan te stellen als nieuwe hoofdtrainer verrassend. Hij ziet vooral één belangrijk struikelblok.

"Ik geloof dat hij maar een paar wedstrijden in het eerste heeft gespeeld. Ik heb hem niet heel goed meegemaakt", zegt Van 't Schip tegen de NOS. Hij vindt de keuze van Ajax voor Keizer als nieuwe coach verrassend vanwege diens geringe ervaring als trainer. "Maar aan de andere kant: het kan zomaar een succes worden. Het is ook wel des Ajax' om iemand uit de eigen keuken te kiezen."

Wedden

Meer odds

"Bovendien", vervolgt Van 't Schip, komend seizoen coach van PEC Zwolle, "Ze kennen hem al. Ze hebben hem om bepaalde redenen al aangesteld om Jong Ajax te leiden. Hij zal de spelwijze moeten continueren. Hij heeft natuurlijk Jong Ajax al op een bepaalde manier laten spelen, aan de hand van aanwijzingen van Bosz."

Van 't Schip ziet wel een potentieel struikelblok. "Hoe gaat hij het elftal managen? Als hij te maken krijgt met de keuze voor Huntelaar of Dolberg in de spits... Hoe pakt hij dat aan? Wat dat aangaat is het wel een risico."

Lees ook: 'Ze denken dat het een succesformule kan zijn'