'Tottenham Hotspur richt pijlen op United-verdediger; Mourinho denkt aan ruildeal'

'Tottenham Hotspur richt pijlen op United-verdediger; Mourinho denkt aan ruildeal'

18-06-2017 09:41
13

Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino lijkt zijn pijlen op Chris Smalling te richten. De verdediger mag mogelijk vertrekken bij Manchester United na de komst van Victor Lindelöf.

Dat meldt boulevardkrant The Daily Mirror. Tottenham was aanvankelijk in de markt voor Harry Maguire, maar die vertrekt voor zo'n veertien miljoen euro naar Leicester City. De 24-jarige verdediger liet de aanbieding van de Spurs schieten, omdat hij vreesde voor een gebrek aan speeltijd. Met Toby Alderweireld en Jan Vertonghen is de concurrentie in Londen fors.

Pochettino wil vanwege het dubbele programma in de Premier League en Champions League alle posities evenwel sterk bezet hebben. De Argentijn vestigt zijn aandacht daarom nu op Smalling, die buiten de boot dreigt te vallen op Old Trafford. Hij heeft bij United concurrentie van onder meer aanwinst Lindelöf, Eric Bailly en Daley Blind.

Mogelijk wordt Smalling betrokken in een ruildeal met Eric Dier. José Mourinho ziet de verdediger annex middenvelder als een versterking voor United. Spurs hanteert een vraagprijs van zo'n 57 miljoen euro. Tottenham kijkt naast Smalling ook naar Ben Gibson en Michael Keane, maar laatstgenoemde kiest vermoedelijk voor Everton.

No Poll