'Davy Klaassen, een middelmatige voetballer van Ajax, gaat 4 miljoen verdienen'

'Davy Klaassen, een middelmatige voetballer van Ajax, gaat 4 miljoen verdienen'

19-06-2017 15:05
82

Jan Mulder is verbaasd dat Ajax een bedrag van 27 miljoen euro heeft ontvangen voor de transfer van Davy Klaassen naar Everton. De analist en oud-voetballer is niet heel erg gecharmeerd van de blonde middenvelder.

Klaassen vertrok deze week naar Everton, waar hij komt te spelen onder Ronald Koeman. In gesprek met Het Laatste Nieuws is Mulder niet bepaald positief over de Oranje-international, die vorig jaar een van de uitblinkers was bij de Amsterdammers. "Davy Klaassen, een middelmatige middenvelder van Ajax. Davy is voor 27 miljoen en een salaris van vier miljoen verkocht aan Everton, dat in één adem de onbekende doelman Pickford (Sunderland) voor 35 miljoen euro vastlegde. In Engeland zijn ze compleet gek geworden."

Ook de perikelen rondom Cristiano Ronaldo volgt Mulder met de nodige verbazing. "Real Madrid vraagt 480 miljoen afkoopsom voor Cristiano Ronaldo als PSG of Manchester City hem willen hebben. Het kan ook 780 zijn. Of 1 miljard 500. Kan allemaal worden opgehoest door de Chinees of de Sjeik."