Update: 'Creatieve' Brands weet Lozano voor honderd procent binnen te halen'

Update: 'Creatieve' Brands weet Lozano voor honderd procent binnen te halen'

19-06-2017 20:49
117

Marcel Brands is verheugd met de transfer van Hirving Lozano naar PSV. De technisch manager erkent dat de Eindhovenaren maandenlang bezig zijn geweest met de komst van de 21-jarige Mexicaanse international.

Lozano bracht maandag – met toestemming van de Mexicaanse bond – een bliksembezoek aan Nederland om de medische keuring te ondergaan. Na afloop van de Confederations Cup komt de vleugelaanvaller terug om zijn handtekening te zetten onder een contract tot medio 2023.

"Ik ben blij dat het uiteindelijk gelukt is", laat Brands weten op de clubsite. "We zijn meer dan zes maanden met deze transfer bezig geweest en enige creativiteit was nodig om de transfer uiteindelijk te laten slagen." PSV neemt naar verluidt zestig procent van de transferrechten van Lozano over. De Brabanders hebben de deal wel op eigen kracht voltooid, zonder inmenging van andere clubs.

Brands speelde de afgelopen maanden geregeld blufpoker rond de komst van Lozano. "Die is niet haalbaar", liet hij vorige maand nog weten aan Voetbal International. Daarbij doelde hij op de transfersom. Volgens de zaakwaarnemer van Lozano moest zijn cliënt vijftien tot twintig miljoen kosten. Hoeveel PSV nu overmaakt, is echter niet bekend.

Update 20.49 uur: PSV krijgt formeel wel honderd procent van de transferrechten van Lozano in handen. Er is echter wel een forse afslag bij doorverkoop, meldt het Eindhovens Dagblad.