KNVB compenseert De Graafschap voor degradatiesoap: Het vormde een basis

KNVB compenseert De Graafschap voor degradatiesoap: "Het vormde een basis"

19-06-2017 21:44
25

De keuze van de KNVB om de thuisduels van Jong Oranje de komende twee jaar op De Vijverberg te laten spelen, komt voort uit de degradatiesoap uit 2016. De voetbalbond hoopt de Jupiler League-club op die manier enigszins te compenseren.

De Graafschap en de KNVB lagen met elkaar overhoop, waarbij beide partijen zelfs voor de rechter moesten verschijnen. De club voelde zich slachtoffer van de situatie rond FC Twente, dat uiteindelijk toch niet naar de Jupiler League degradeerde. De Tukkers werden door de licentiecommissie én een kortgedingrechter verbannen naar de Jupiler League, maar de beroepscommissie maakte die beslissing ongedaan, waardoor De Graafschap juist degradeerde.

De onzekere situatie door het wel of niet degraderen zorgde voor de Doetinchemmers voor een opening bij de KNVB. "Het vormde een basis voor een gesprek met elkaar", zegt Martine Zuil, directeur commercie en marketing van De Graafschap, in gesprek met Voetbal International. "Een compensatie willen we het niet noemen. De KNVB zocht een speellocatie en reageerde heel enthousiast op ons voorstel. Het was een samenloop van omstandigheden."

Wat Zuil betreft is de kou uit de lucht. "Voor zover die kou er al was. Eigenlijk hebben we de strijdbijl al begraven na rechtszaak. We gaan met een intentie van vier jaar deze samenwerking aan, met een evaluatie aan het einde van de komende twee jaren. We zijn ontzettend blij met deze samenwerking."