'PSV tast diep in de buidel voor Lozano; flink doorverkooppercentage voor Pachuca'

'PSV tast diep in de buidel voor Lozano; flink doorverkooppercentage voor Pachuca'

20-06-2017 07:21
116

PSV heeft waarschijnlijk zo'n tien miljoen euro uitgegeven aan de komst van Hirving Lozano. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De club krijgt daarmee formeel wel het volledige eigendom over de 21-jarige Mexicaanse aanvaller.

Ook FC Pachuca profiteert in de toekomst evenwel volop mee van een transfer van Lozano. De Mexicanen hebben een doorverkooppercentage van naar verluidt veertig procent bedongen. Volgens De Telegraaf ziet Pachuca in dat Lozano in Eindhoven zijn marktwaarde veel verder kan opschroeven.

Oud-PSV-trainer Hans Westerhof, kenner van het Mexicaanse voetbal en voormalig technisch directeur van Pachuca, is enthousiast. "Die jongen heeft alles om een sensatie op de Nederlandse velden te worden. Ook voor zijn eigen ontwikkeling is PSV een goede stap op weg naar een topcompetitie", zegt hij in de ochtendkrant.

"Lozano is een snelle, gemakkelijk scorende buitenspeler met een goede dribbel, die onvoorspelbaar is in het veld", aldus Westerhof. "In de jeugd was het geen gemakkelijke jongen, omdat hij lastig coachbaar was. Er zijn heel wat gesprekjes met hem nodig geweest. De laatste jaren is hij in dat opzicht ten positieve veranderd."