Van Leeuwen haalt Nederlander naar gedegradeerd Esbjerg: Gerespecteerd

Van Leeuwen haalt Nederlander naar gedegradeerd Esbjerg: "Gerespecteerd"

20-06-2017 08:35
7

John Lammers is de nieuwe trainer van het Deense Esbjerg FB. Technisch directeur Ted van Leeuwen heeft de Nederlandse coach naar Denemarken gehaald. Lammers was afgelopens seizoen assistent bij Vitesse. 

Nu gaat hij voor de eerste keer in zijn trainersloopbaan aan de slag over de grens. De Tilburg volgt Lars Lungi Sørensen op. Hij werd onlangs op straat gezet door Van Leeuwen en het gedegradeerde Esbjerg. 

"We zijn een club die spelers wil aantrekken, ontwikkelen en doorverkopen. Dat is onze core business. Sørensen heeft een ander idee van hoe de club dat doel kan bereiken. Die twee denkbeelden waren niet te verenigen", legt Van Leeuwen uit op de website van de club. 

Lammers past prima bij de visie van Esbjerf, denkt de td. "Hij staat bekend en wordt gerespecteerd om zijn vermogen jonge spelers te ontwikkelen. Maar zijn belangrijkste taak is om Esbjerg op korte termijn terug te brengen op het hoogste niveau."

De coach was in het verleden trainer van Excelsior en FC Eindhoven. Gonzalo Garcia Garcia, oud-speler van onder meer Heracles Almelo en FC Groningen, wordt toegevoegd aan de technische staf.