Update: FC Groningen bevestigt terugkeer van Jans in nieuwe rol

Update: FC Groningen bevestigt terugkeer van Jans in nieuwe rol

20-06-2017 16:30
59

Ron Jans keert terug bij FC Groningen. De oefenmeester gaat aan de slag als technisch manager. Hij volgt Peter Jeltema op, die per 1 september zijn functie neerlegt.

Dat meldt RTV Noord. Jans wordt dinsdag door Groningen gepresenteerd. Hij tekent een contract voor één seizoen. De voormalig trainer van PEC Zwolle wilde er nog niets over kwijt. "Ik zit bij de kapper. Ik kan nog niks zeggen", vertelt hij aan het eerdergenoemde medium.

Groningen kondigde dinsdagochtend voor 16.30 uur een persconferentie aan op Twitter. Naar alle waarschijnlijkheid wordt Jans dan gepresenteerd als de nieuwe technisch manager. Jans was van 2004 tot 2011 al trainer van de Groningers.

Jans leek komend seizoen aan de slag te gaan bij de KNVB, waar hij de nieuwe cursus Coach Betaald Voetbal vorm zou gaan geven. Dat zou hij samen gaan doen met Leon Vlemmings, maar die koos ineens voor het trainerschap bij Go Ahead Eagles.

Update 16.30: Ron Jans keert definitief terug bij FC Groningen. De oud-oefenmeester van de club is dinsdag voorgesteld als nieuwe technisch manager. Jans, die op 1 juli begint, licht zijn terugkeer in Groningen toe op een persconferentie.