Update: Dost krijgt overbodige Barcelona-speler tegenover zich op training

Update: Dost krijgt overbodige Barcelona-speler tegenover zich op training

01-07-2017 13:24
10

Jérémy Mathieu zet zijn carrière naar alle waarschijnlijkheid voort bij Sporting Portugal. De 33-jarige verdediger uit Frankrijk heeft nog een contract van een jaar bij de Catalanen, maar mag vertrekken.

Mathieu komt niet voor in de plannen van de nieuwe Barcelona-trainer Ernesto Valverde. Olympiakos en Fenerbahçe waren geïnteresseerd in de Fransman, maar Sporting Portugal lijkt de slag te hebben gewonnen. Volgens A Bola is de linksbenige verdediger zelfs al medisch gekeurd door de club van Bas Dost. Van een definitief akkoord tussen beide partijen is momenteel nog geen sprake, maar dit wordt wel snel verwacht.

Mathieu kwam in de zomer van 2014 voor een bedrag van twintig miljoen over van Valencia. Een doorslaand succes werd zijn verblijf in Catalonië niet. Hoewel Mathieu één keer de Champions League en twee keer de Primera Division won met Barcelona, wist hij in Camp Nou nooit uit te groeien tot onbetwiste basisspeler.

Update 1/7 13.24: FC Barcelona meldt zaterdag dat Jérémy Mathieu toestemming heeft gekregen om tijdens zijn vakantieperiode op proef mee te trainen bij Sporting Portugal. Van een definitieve transfer is dus nog geen sprake, maar de overbodige Fransman krijgt wel de kans om bij de club van Bas Dost een contract af te dwingen. Als de proefperiode voorbij is zullen de clubs en Mathieu besluiten waar de toekomst van de speler ligt.