Update: Mourinho countert met statement: 'Meer dan 26 miljoen belasting betaald'

Update: Mourinho countert met statement: 'Meer dan 26 miljoen belasting betaald'

20-06-2017 21:45
37

Net als Cristiano Ronaldo moet ook José Mourinho zich gaan verantwoorden bij de Spaanse rechtbank. De manager van Manchester United wordt beschuldigd van belastingfraude. Dat is dinsdagmiddag bekend geworden. 

Het betreft de periode tussen 2010 en 2013, toen Mourinho trainer was van Real Madrid. De Spaanse justitie verdenkt The Special One ervan dat hij voor 3,3 miljoen euro aan belasting heeft ontdoken. De aanklacht tegen de trainer is dinsdag officieel ingediend. 

Afgelopen week kwam er soortgelijk nieuws naar buiten over Cristiano Ronaldo. De steraanvaller van Real Madrid zou de Spaanse fiscus voor 14,6 miljoen euro hebben opgelicht. Spaanse media hebben inmiddels een verband gelegd: zowel Mourinho als Ronaldo heeft Jorge Mendes als zaakwaarnemer. 

Een jaar geleden werd FC Barcelona-vedette Lionel Messi schuldig bevonden aan belastingfraude. Er werden hem een boete van miljoenen euro's en celstraf opgelegd. Messi werd niet achter de tralies gezet: bij een straf van minder dan twee jaar hoeft een veroordeelde in Spanje niet de cel in wanneer hij geen strafblad heeft.

Update 21:45 uur: José Mourinho laat in een verklaring weten geen enkel bericht van de belastingdienst en/of de openbaar aanklager te hebben ontvangen. 'Mourinho heeft geen enkel bericht gehad aangaande het nieuws van vandaag', laten zijn zakelijke begeleiders weten aan Sky Sports. 

Bovendien wordt een document openbaar gemaakt waarin staat dat Mourinho wel degelijk aan zijn belastingverplichtingen heeft voldaan. 'Hij heeft tussen juni 2010 en mei 2013 meer dan 26 miljoen euro belasting betaald, een percentage van meer dan 41 procent, zoals door de Spaanse autoriteiten voorgeschreven.'