Ik denk dat bij Davy daar het kwartje is gevallen. Hij wil óók naar dat niveau

"Ik denk dat bij Davy daar het kwartje is gevallen. Hij wil óók naar dat niveau"

20-06-2017 14:47
18

Een enorm slechte verliezer. Iemand die 'ziek' is na een nederlaag. Zo omschrijft Gert-Jan Klaassen zijn zoon Davy in gesprek met Voetbal International. Niet zo gek dus dat Klaassen na de nederlaag tegen Manchester United in de finale van de Europa League volledig van de kaart was. 

"Was hij een tijdje echt niet te genieten. Het was een mooie ervaring, maar eigenlijk was die finale snel over. Het was toch een beetje de grote mannen tegen de jongens. Ik denk dat bij Davy daar het kwartje wel is gevallen. Hij wil óók naar dat niveau. Het hoeft niet altijd mooi en esthetisch", legt Klaassen senior uit. 

"Aan de andere kant moet je bij Ajax natuurlijk ook maar één ding: winnen. En terecht. Enkel met de instelling dat je altijd wil winnen, red je het. Alleen moet het bij Ajax vaak ook nog eens mooi. Wat dat betreft heb ik altijd gezegd dat Aron (jongere broer, red.) een mooiere voetballer is dan Davy, sierlijker. Misschien ook wel beter."

"Maar die had zoiets van: het komt wel. Nou had hij niet altijd zijn team mee, maar die absolute winnaarsmentaliteit van Davy had hij niet", weet vader Klaassen. "Hij stond met zeventien jaar in het eerste van Huizen en nu is hij 21 en speelt hij er nóg. Derde Divisie, is nog een knap niveau. Ik heb mijn kinderen nooit gepusht, dat hoefde bij Davy trouwens ook niet."

Klaassen (25) werd afgelopen week door Ajax voor zo'n 27 miljoen euro verkocht aan Everton.