Ling gaat adviseren in de Jupiler League: In één keer heel veel voetbal-knowhow

Ling gaat adviseren in de Jupiler League: "In één keer heel veel voetbal-knowhow"

20-06-2017 16:27
7

Tscheu La Ling heeft zich verbonden aan FC Eindhoven. De voormalig rechtsbuiten, tegenwoordig eigenaar van het Slowaakse AS Trencín, gaat volgens het Eindhovens Dagblad aan de slag als technisch adviseur in de Lichtstad.

FC Eindhoven-voorzitter Frans Janssen is verheugd over de samenwerking met Ling. "AS Trencín boekt al jaren goede resultaten en is in de afgelopen seizoenen ook succesvol geweest met uitgaande transfers. Die visie sluit aan bij de onze. Werken met jong talent, om telkens een stapje te kunnen groeien." Sinds technisch manager Harm van Veldhoven de Aalsterweg verruilde voor Roda JC, was FC Eindhoven op zoek naar een directielid uit de voetballerij. "Een belangrijke reden om met Ling te gaan samenwerken. Op die manier haal je in een keer veel voetbal-knowhow binnen."

Ling gaat naar verluidt de scouting, de jeugdopleiding, trainingsmethodes en voeding van de Eindhovenaren onder de loep nemen. De 61-jarige oud-international handelt zelf in voedingssupplementen en zou in Nederland een nieuwe afzetmarkt willen vinden. Ling heeft zelf nog niet gereageerd op zijn samenwerking met FC Eindhoven. "Het gaat Ling niet om zichzelf, hij vindt dat het over FC Eindhoven moet gaan. Uiteraard is hij later wel bereid om zijn plannen toe te lichten", aldus Janssen.