Kogel door de kerk: Ajax haalt Reiziger 21 jaar na vertrek terug

Kogel door de kerk: Ajax haalt Reiziger 21 jaar na vertrek terug

20-06-2017 21:01
51

De kogel is door de kerk: Michael Reiziger keert terug bij Ajax en gaat daar het beloftenelftal leiden. Zijn huidige club Sparta Rotterdam en Ajax maken het vertrek dinsdagavond officieel.

Dinsdagmiddag werd al gemeld dat Reiziger topkandidaat was in Amsterdam en daarna is het snel gegaan. Inmiddels is Reiziger officieel de opvolger van Marcel Keizer, die trainer van Ajax 1 wordt. Reiziger keert terug op de plek waar hij zijn spelersloopbaan begon. In totaal speelde hij tussen 1990 en 1996 93 officiële wedstrijden voor Ajax, met wie hij onder meer de Champions League en Wereldbeker voor Clubs won. Hij tekent voor twee jaar op De Toekomst. 

"Het is geweldig om terug te keren naar de club waar het voor mij allemaal begonnen is en ik bovendien mijn grootste successen heb behaald", is de eerste reactie van Reiziger op de website van Ajax. "De afgelopen jaren heb ik als assistent bij Sparta flink wat ervaring opgedaan op trainersgebied. Het kampioenschap in de Jupiler League was prachtig en afgelopen jaar hebben wij ons gehandhaafd in de Eredivisie. Nu is het tijd voor een volgende stap in mijn carrière. Bij Jong Ajax krijg ik te maken met de grootste talenten van het land, ik kan niet wachten om met hen aan de slag te gaan."

Edwin van der Sar, algemeen directeur en oud-ploeggenoot van Reiziger, is blij met de komst van de voormalig rechtsback. "Met hem halen wij een echte Ajacied binnen. Hij is een jonge, talentvolle trainer die de jeugdopleiding zelf heeft doorlopen en de club goed kent. Het is voor ons van belang dat de overgang van spelers in de bovenbouw naar Jong Ajax en daarna naar de A-selectie, op een goede manier verloopt. In dat proces gaat Michael een belangrijke rol spelen, net zoals Marcel Keizer dat afgelopen seizoen deed."

Op de website van Sparta voegt Reiziger eraan toe dat hij simpelweg geen nee kon zeggen. "Nu werd me de kans geboden bij mijn jeugdliefde aan de slag te gaan, waar ik moeilijk nee op kon zeggen."