'Hij stelde hem voor om als parttime bondscoach van Oranje aan de slag te gaan'

'Hij stelde hem voor om als parttime bondscoach van Oranje aan de slag te gaan'

21-06-2017 07:43
22

Eric Gudde heeft de beste papieren om de nieuwe baas te worden van de KNVB, meldt De Telegraaf. De Feyenoord-directeur, die per 30 november stopt in Rotterdam-Zuid, staat er goed op in Zeist.

Van de nieuwe directeur wordt verwacht dat hij de bezem door de organisatie haalt. Dat houdt volgens selectiecommissielid en PSV-directeur Toon Gerbrands in dat 75% van de top vervangen moet worden, wil er daadwerkelijk schoon schip gemaakt worden.

De ochtendkrant vraagt zich af of Jean-Peal Decossaux de schoonmaak overleeft. De commercieel directeur wordt net als de vertrekkende Hans van Breukelen bekritiseerd. Decossaux valt volgens De Telegraaf vooral aan te rekenen dat hij de KNVB en Louis van Gaal van elkaar heeft vervreemd.

Anderhalf jaar geleden lekte uit dat Decossaux Van Gaal benaderde voor de functie van technisch directeur, terwijl de trainer onder vuur lag bij Manchester United. Later passeerde hij hem als adviseur toen hij Danny Blind ontsloeg. 'Hij stelde Van Gaal in de nasleep daarvan tot diens ontsteltenis voor om als parttime bondscoach van Oranje aan de slag te gaan vanuit zijn tweede huis in Portugal', schrijft de krant.