Update: 'Chelsea bereikt miljoenenakkoord over transfer Traoré'

Update: 'Chelsea bereikt miljoenenakkoord over transfer Traoré'

22-06-2017 22:15
49

Olympique Lyon heeft het volste vertrouwen in de komst van Bertrand Traoré. De aanvaller van Chelsea mag zich mogelijk binnen tien dagen ploeggenoot van Memphis Depay noemen.

Traoré wordt begeerd door een breed scala aan clubs, maar Lyon heeft de beste papieren. Voorzitter Jean-Michel Aulas draait er daarom niet omheen: de komst van de Burkinese aanvaller moet op korte termijn afgerond worden. "Ik hoop tegen het einde van de maand met goed nieuws te kunnen komen", aldus Aulas tegen het Franse Radio Scoop.

Lyon is bereid een slordige twintig miljoen euro te betalen aan Chelsea voor Traoré, die het afgelopen seizoen op huurbasis speelde bij Ajax. In het Europa League-tweeluik tussen Ajax en Lyon was hij nog twee keer trefzeker.

"We zijn onder de indruk geraakt en zitten in de laatste fase van de onderhandelingen", vervolgt Aulas. "Het is een ambitieuze operatie, maar we weten wat ons te doen staat. Ik hoop dat we binnen tien dagen een akkoord bereiken, mogelijk voor het einde van het weekend al."

Update 22/6 22.15: L'Equipe weet het zeker: Bertrand Traoré verruilt Chelsea voor Olympique Lyon. De Engelse en Franse club hebben een akkoord bereikt over de transfersom van negentien miljoen euro. Traoré (21) tekent waarschijnlijk volgende week een vijfjarig contract bij zijn nieuwe werkgever.

No Poll